tlumacz jezyka kobiecego

tlumacz jezyka kobiecego

Lanolina - powinna być w Skin Care Products

Lanolina zmiękcza i chroni. To zbierane bez szkody dla zwierząt. Jest szybko wchłaniany przez skórę bez zatykania porów. Więc dlaczego ludzie go uniknąć?

Czym jest Lanolina?

Czysty, naturalny produkt, lanolina jest po prostu wosk pochodzi z owczej wełny, po owce zostały obcięte. Owce nie zaszkodzi. Pewnie nie cieszy się po jego futerko odciąć, ale ludzie, którzy robią to są bardzo dobrze wyszkoleni, robią to szybko, a owce dołącza kolejny swoje stado w ciągu kilku minut.

Obcięte Wełna jest naturalnie pokryta blado-żółty, wosk wodoodpornym. Znany również jako tłuszcz z wełny, to celem jest utrzymanie owce zdrowe i suche. To ekstrahowano z wełny w procesie wrzenia. Jest surowy lanolinę.

Rafinacja - Klucz do bezpieczeństwa

Następnym krokiem jest udoskonalenie wosk i usunięcia zanieczyszczeń. PBS niedawno film dokumentalny na lanolinę, i oczyszczono go przez zmieszanie go z oliwą i wodą. Zanieczyszczenia rozpuszczone w wodzie oraz oleju, pozostawiając lanolinę jako wosk białawej, które mogą być zebrane w górę.

W komercyjnego przetwarzania lanoliny, rafinacja odbywa się w sterylnych warunkach i przez wiele etapów. Ten proces rafinacji jest kluczem do bezpieczeństwa lanoliny. W zależności od potrzeb producenta, lanolina mogą być rafinowane grubsza, w którym to przypadku może nadal zawierać zanieczyszczenia. Albo może to być dopracowane do klasy medycznej - wystarczająco bezpieczny dla karmiących matek do wykorzystania na popękanych brodawek.

Więc Dlaczego złą prasę?

Istnieją dwa potencjalne problemy z lanoliny.

1. Może być dopracowane do dopuszczalnego stopnia kosmetycznego i nadal zawierają zanieczyszczenia, z których niektóre mogą być alergeny. Ludzie, którzy są uczuleni na lanolinę są prawdopodobnie uczulenie na niepowiązanych składników, które nie zostały usunięte w procesie rafinacji.

Wpis zawdzięczamy